Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland
Postbus 56666
1040 AR  Amsterdam

 

Tel. 088 003 65 01

 
 
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X

PROJECT VAN SGAN IS GENOMINEERD VOOR NATIONALE ZORGVERNIEUWINGSPRIJS

Ons project “Lotgenotencontact voor oudere migranten” is genomineerd.

Vanaf nu kunt u stemmen op project van SGAN via onderstaande link. Om te kunnen stemmen moet u op facebook teken boven project omschrijven liken.
http://www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl/ideeenbank/…

Project van SGAN   “Lotgenotencontact voor oudere migranten”

Nederland telt ongeveer honderd inloophuizen met psychosociale begeleiding voor (ex) kankerpatiënten en hun mantelzorgers. Oudere migranten komen hier echter niet naartoe, terwijl lotgenotencontact juist van wezenlijk belang is voor deze groep. Ze zwijgen meestal over hun ervaringen en moeten deze alleen verwerken. Ook hebben ze vaak een gebrek aan kennis en ziekte-inzicht. Een lotgenotengroep kan oudere migranten en hun mantelzorgers ondersteunen en hen begeleiden naar het Inloophuis. De vrijwilligers van het Inloophuis krijgen een training om cultuursensitief te gaan werken Of de aanpak effect heeft, wordt in dit project onderzocht door het Verwey-Jonker Instituut, dat de methode ook zal beschrijven voor de verdere verspreiding.

Lees verder

PROJECT VAN SGAN IS GENOMINEERD VOOR NATIONALE ZORGVERNIEUWINGSPRIJS