Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X
sganlogo patientenfederatie_nederland

SYMPOSIUM  “Allochtonen  en Gezondheid”

Hoe spelen we in op de leefwereld van deze patiëntengroep?
Taalbarrières, cultuurverschillen, bespreekbaarheid van ziektes en gebruik van de zorg. Slechts enkele redenen waarom allochtone patiënten mogelijk op een andere manier met hun ziekte omgaan dan autochtone patiënten.

Ze durven bijvoorbeeld niet goed over hun ziekte te praten of vragen te stellen aan hulpverleners. Een gevolg daarvan kan zijn dat de allochtone patiënt minder goed geïnformeerd is en minder goed voorbereid een behandeling ingaat. De keuzes die hij of zij maakt zijn vanwege deze achtergrond ook niet altijd weloverwogen.

Samen actieve rol
De SGAN en Patiëntenfederatie Nederland nodigen u van harte uit voor een inspirerende bijeenkomst over allochtonen en gezondheid!

We gaan actief met elkaar aan de slag rondom het thema allochtonen en gezondheid. Over taalproblematiek, communicatiemogelijkheden, het bereiken van allochtonen. We staan ook stil bij een concrete situatie: het levenseinde, en alles wat daarbij komt kijken.

PROGRAMMA

Datum: 25 september 2018
Locatie:
Ulu Moskee
Adres:
Moskeeplein 89 – 3531 BX  Utrecht

Aanbevolen wordt om met het openbaar vervoer te komen, de Moskee ligt op 5 minuten lopen van Utrecht Centraal Station, richting Jaarbeurs. Parkeren is mogelijk bij parkeergarage Kop van Lombok, Vleutenseweg 44, 3532 HL  Utrecht, of bij de jaarbeurs-parkeergarages.

Belangstellenden: medewerkers en achterban, zijn van harte uitgenodigd!
Aanmelden kan tot en met 15 september.
Dat kan door te klikken op deze link:
aanmelding symposium
Vervolgens vult u het formulier in.
Een paar dagen voor aanvang ontvangt u een mail over dit symposium.